Het geld komt van investeringsmaatschappij Elevation Partners. De maatschappij krijgt met de 100 miljoen dollar een groter aandeel in Palm. Elevation Partners betaalt ruim 3 dollar per aandeel, 31 procent boven de beurswaarde van vrijdag.

Elevation Partners is onder meer eigendom van U2-zanger Bono. Het Amerikaanse bedrijf heeft een waarde van bijna 2 miljard dollar.

Nieuwe producten

Met het beschikbaar gestelde bedrag is Palm naar eigen zeggen verzekerd dat ze volgend jaar de aangekondigde nieuwe producten kan introduceren. Ook zorgt het voor een stabielere positie van het bedrijf, zegt Palm ceo Ed Colligan.

Palm wil onder meer een nieuw besturingssysteem voor smartphones introduceren. Ook gaat het volgend jaar eigen winkels openen en zo de concurrentie aangaan met Apple.

Slechte cijfers

Momenteel gaat het slecht met Palm. Door de economische recessie worden er minder apparaten verkocht. Begin deze maand werd bekend dat in het derde kwartaal de omzet met 41 procent gekelderd was. Hierdoor verdwijnen er onder meer banen in de VS.