Google Assistant zal beschikbaar worden in Messages

Toen Allo werd gelanceerd, was een van de beste functies ervan dat Google Assistant direct in je gesprekken was ingebouwd. Nu Allo niet lang meer te leven heeft, heeft Google de functies van de stervende chatdienst langzaam geïntegreerd in Android-Berichten/Messages.

Nu is het de beurt aan Assistent. Google kondigde tijdens MWC aan dat zijn Berichten app spoedig on device-AI zal gebruiken (betekenend dat Google je gesprekken niet zal lezen) om Assistant-aangedreven Slimme Reply-achtige suggestie met betrekking tot drie categorieën aan te bieden: films, restaurants en weer. Als je met je vrienden praat over naar de bioscoop gaan om de nieuwste blockbuster te bekijken, zou de assistent je op weg helpen met een knop die je informatie geeft over de tijden waarop de film bekeken kan worden, bioscopen in de buurt en trailers. Voorlopig werkt deze feature alleen nog in het Engels, maar binnenkort zullen miljoenen mensen een nieuwe vriend hebben die alles weet.

Breid je smartphone uit met een terabyte aan geheugen

De top-of-the-line Samsung Galaxy S10+ komt misschien met een volledige terabyte aan opslagruimte, maar wat als we je vertellen dat je dat misschien kunt verdubbelen? SanDisk en Micron hebben beide 1TB MicroSD kaarten aangekondigd, met respectievelijk 160MBps en 100MBps leessnelheden. Ze komen in april, en zoals met alle nieuwe belachelijke ontwikkelingen in opslag, kost het je op dit moment een hoop geld, zo'n 450 euro. Dat is veel, maar dan heb je ook wat.


Wachtwoorden behoren binnenkort misschien tot het verleden

Ja, we weten het, het wordt al jaren geroepen, maar nu lijkt het dan toch echt te gebeuren De veiligheid op Android-telefoons wordt sterker met elke passerende update, maar deze laatste verbetering vereist geen maandelijkse patch. De FIDO Alliance kondigde deze week aan dat Android-telefoons die helemaal teruggaan naar Nougat nu FIDO2 gecertificeerd zijn, wat betekent dat ze de vingerafdruksensor of FIDO beveiligingssleutels van hun apparaat kunnen gebruiken voor veilige, wachtwoordloze toegang tot ondersteunde websites en apps. Dat betekent dat het inloggen op je favoriete sites en service een stuk eenvoudiger en veiliger wordt, waardoor de sms-tussenpersoon niet langer nodig is en de noodzaak om complexe tekenreeksen te onthouden of op te halen wordt geëlimineerd. Belangrijker nog is dat onze telefoons een stuk veiliger worden, met een sterkere één-factor en bijna ondoordringbare twee-factor authenticatie.

4K in je broekzak

Premium smartphone-schermen zijn al een tijdje echt goed, maar het beste van het beste is nog net niet binnen handbereik. Nu is het hier: het eerste echte 4K display in een smartphone. Dankzij Sony heeft de Xperia 1 een opvallende 6,5-inch, 3840x1644-pixel, 21:9 CinemaWide OLED display. Het biedt HDR remastering, 10-bit tonal gradation en ondersteuning voor brede kleurruimte ITU-R BT.2020 en DCI-P3 met Illuminant D65. Wat dat alles betekent? Stranger Things 3 zal er net zo goed uitzien op onze telefoons als in onze huiskamers.


Toetsenborden zijn terug

Ze zijn weer terug van weggeweest, moderne high-end smartphones met echte fysieke (uitschuifbare) toetsenborden. Na jarenlang van het toneel te zijn verdwenen en verwoede pogingen deze form factor weer te introduceren, lijkt er nu elk jaar een kleine constante stroom van apparaten met een fysiek toetsenbord uit te komen. Blackberry/TCL kondigden de verbeterde rode versie van de Blackberry Key2 aan. Deze smartphone heeft twee keer zoveel opslaggeheugen (128 GB) en een hoop softwarematige verbeteringen.

Ook Livermorium heeft daad bij het woord gevoegd. Nadat de startup eerder werkte aan een toetsenbord-mod voor de Motorola Moto Z-lijn en vroegtijdig moest stoppen omdat Motorola ze niet de beloofde ondersteuning gaf, heeft het bedrijf nu een eigen smartphone met uitschuifbaar toetsenbord ontwikkeld: De F(x)tec Pro1. Het toestel heeft een 5,99 inch 2160 x 1080 AMOLED scherm met Gorilla Glass 3, 6 GB RAM, 128 GB opslag (uitbreidbaar via microSD tot 2 TB), 8 megapixel f/2.0 front camera, 12 megapixel f/1.8 camera aan de achterkant tezamen met een 5 megapixel fixed focus f/2.0 camera. Daarnaast heeft het toestel een 3200 mAh accu en een 3,5 mm koptelefoonaansluiting aan boord. Het geheel draait op een Qualcomm Snapdragon 835 en het bedrijf belooft het toestel jarenlang te ondersteunen.

En laten we vooral de Gemini-toestellen niet vergeten, al waren die al veel eerder aangekondigd.