Acer kondigt de Smartphone aan in een bijdrage op de site van het World Mobile Congress, volgende maand in Barcelona.

In de tekst wordt melding gemaakt van een ‘reeks makkelijk te gebruiken apparaten’. Dit zou betekenen dat er meerdere modellen uitkomen. Vorig jaar kocht Acer smartphone maker E-ten op.

Verder blijft het vooralsnog stil rondom het nieuwe apparaat van Acer. Er wordt geen enkel detail naar buiten gebracht, en ook de onofficiële kanalen tasten vooralsnog in het duister over onder meer uiterlijk en besturingssysteem. Ook de prijzen zijn nog niet bekend.

Android of Windows Mobile

Er wordt druk gespreculeerd over functionaliteiten en besturingssystemen waarop de Acer smartphones zouden draaien.

De site stuff.tv vermoedt dat Google Android op de smartphone gaat draaien, vanwege de deelname van Acer in de Open Headset Alliance van Google. In deze organisatie werken 47 bedrijven aan open source software voor smartphones.

Een andere site Unwired View, houdt het op toestellen met touchscreen die draaien op het nog te verschijnen OS Windows Mobile 6.5.

Acer zal als nieuwe speler in de smartphone-markt de concurrentie aan moeten gaan met onder meer de iPhone van Apple, de Blackberry en Googles Android Phone. HP heeft de apparaten sinds oktober vorig jaar eveneens in het assortiment zitten. Er gaan geruchten dat Dell ook aan een smartphone werkt, waarmee de arena steeds voller wordt.