"Het is een zware technische uitdaging en daarom werken Apple en Adobe nu samen", zei Adobe's CEO Shantanu Narayen vrijdag in een interview met persbureau Bloomberg bij het World Economic Forum in het Zwitserse Davos.

Adobe werkt al maanden aan een Flash-versie voor de iPhone, die het mogelijk moet maken veel webfilmpjes en interactieve webelementen ook in de mobiele versie van Safari te kunnen bekijken.

Adobe's Flash is geïnstalleerd op 98 procent van alle pc's wereldwijd. Ook werkt een lichtere versue, Flash Lite, al op 800 miljoen mobieltjes, maar de iPhone zit daar nog niet tussen.

Steve Jobs

In maart zei Apple-baas Steve Jobs nog dat de reguliere versie van Flash te traag werkt op de iPhone en dat de uitgeklede mobiele versie, Flash Lite, te weinig mogelijkheden biedt voor gebruik in mobiele webbrowsers. Jobs riep Adobe op een nieuwe versie van Flash voor de iPhone te maken.

Het bedrijf is daar nog altijd mee bezig, bevestigde Narayen, en krijgt nu hulp van Apple. De Adobe-baas vertelde niet waar de samenwerking tussen Apple en zijn bedrijf precies uit bestaat. Ook is nog onduidelijk wanneer Flash Lite voor de iPhone klaar zal zijn.