Woordvoerder Troy Dangerfield geeft toe dat er drie of vier agenten betrokken zijn geweest bij een huiszoeking, waarbij ze echter niet het huis zijn binnengegaan. Twee beveiligingsmedewerkers van Apple die meegingen om het prototype op te sporen, hebben het huis wel betreden.

Het iPhone5 prototype is eind juli zoekgeraakt in een bar in San Fransisco, dat blijkt uit het spoor dat Apple via locatie-tracking heeft gevolgd. Dat spoor leidde naar een woning in dezelfde stad, maar de bewoner van het pand ontkende iets van de telefoon te weten.

Heen en weer

Eerder ontkende de politie dat ze deze woning hadden bezocht, maar nu meldt Dangerfield: "Apple is naar ons toegekomen met het bericht dat ze aan het zoeken waren naar een vermist item. Agenten in burger zijn met de medewerkers meegegaan naar het huis. Ik heb begrepen dat de agenten buiten het huis zijn gebleven."

"De agenten hebben Apple alleen begeleid naar het adres. Uiteraard roept het incident vragen op, omdat meerdere agenten geholpen hebben bij een zoektocht van beveiligingsmedewerkers van het bedrijf", aldus Dangerfield.

Nog steeds kwijt

De medewerkers van Apple hebben de telefoon niet gevonden en wilden ook geen aangifte doen van het vermiste toestel. De politie zou dan ook niet meer betrokken zijn bij de zoektocht.

iPhone hoesjes

Voor de nieuwe iPhone 5, die waarschijnlijk begin oktober onthuld zal worden, zijn al hoesjes op de markt. Uit de afmetingen van de hoesjes kan worden afgeleid dat de telefoon een 4-inchscherm zal hebben en wat langer en dunner is dan de iPhone 4. Daarmee zou Apple de Androidtelefoons achterna gaan. De nieuwe Androidtelefoons hebben over het algemeen al een scherm van minimaal 4 inch.