In de eerste week zijn circa 20.000 Nexus One-telefoons verkocht, berekende analistenbureau Flurry. Dat bureau heeft toegang tot de statistieken van 10.000 iPhone- en Android-apps en kan zodoende zien welk model smartphone actief is.

Vergeleken met de iPhone, maar ook andere Android-toestellen is 20.000 een mager aantal. Van de myTouch 3G werden in de eerste week 60.000 exemplaren verkocht, de Droid ging 250.000 maal over de toonbank. De iPhone 3GS heeft het record, en werd de eerste week na lancering maar liefst 1,6 miljoen maal verkocht, becijfert Flurry.

Marketingblitz Droid

Er zijn verschillende oorzaken voor de tegenvallende verkoopcijfers van de eerste Nexus, schrijft Flurry in een blogpost. Operator Verizon smeet immers met marketinggeld bij de presentatie van de Droid, terwijl de Nexus One een relatieve soft launch heeft gekregen. Ook verkoopt Google de telefoon alleen in de eigen webwinkel, en niet via andere kanalen. Bovendien kreeg de smartphone positieve, maar geen juichende recensies.

De Nexus One blijkt ook nog niet helemaal optimaal te werken. Google, operator T-Mobile en fabrikant HTC worden overspoeld door klachten over de slechte 3G-connectiviteit van de Nexus One en de slechte service. De 3G-kwestie wordt onderzocht.