De voorspelling komt van analist Peter Misek van de Canadese investeringsbank Canaccord Adams en is opgetekend door de site Seeking Alpha. Apple geeft standaard geen commentaar op niet-aangekondigde producten.Analist Misek denkt dat de eerste nieuwe iPhone een model wordt met 32 GB, die in verschillende kleuren beschikbaar zal zijn. Het toestel verschijnt volgens hem binnen zes maanden.

Goedkoper

Daarna is het de beurt aan een goedkoper toestel zonder 3G. Dat exemplaar is gericht op China en India, waar mobiele breedbandverbindingen geen gemeengoed zijn. Vervolgens verschijnt volgens Miseks glazen bol nog voor het eind van het jaar de derde nieuwe iPhone, een veel kleinere versie die 40 procent goedkoper zou worden.

De Canadese analist zegt zijn voorspellingen te doen op basis van informatie afkomstig van telecombedrijven. Zij schatten dat de prijs van de voorspelde kleinste iPhone uitkomt op circa 99 dollar. De aantallen verkochte iPhones nemen volgens Misek de laatste tijd af. Dat geldt ook voor de aantallen verkochte Macs. Deze twee trends zouden Apple dwingen om met een breder productaanbod te komen.