Android-blog Phandroid heeft een eerste blik kunnen werpen op Android 3.0: Gingerbread. Vooral het uiterlijk van het besturingssysteem gaat onder het mes. Daarnaast worden er een aantal technische aspecten aangepast en toegevoegd.

Zo krijgt Gingerbread ingebouwde ondersteuning voor videochat. Ook is het mogelijk dat er webOS-elementen terug gaan komen in Android, omdat de hoofddesigner van Palm's mobiele besturingssysteem aangetrokken werd. Android 3.0 krijgt een 'eenvoudiger en opgeruimder' uiterlijk. De app-iconen krijgen een meer samenhangende vormgeving en de kleur van de notificatiebalk verandert van wit naar grijs. Verder zal er meer Android-groen in het OS worden verwerkt.

Hardware-eisen

De applicaties van Google worden als extensies verwerkt in het besturingssysteem. Daardoor is Android minder afhankelijk van telco's bij de uitrol van Google app updates. Het mobiele OS wordt sneller door gebruik van de Dalvik JIT-compiler die zorgt voor een betere cpu-prestatie.

Doordat er veel wordt toegevoegd aan Android zullen ook de hardware-eisen vrij hoog zijn. Volgens DailyTech hebben telefoons die Android 3.0 willen draaien minimaal een processor van 1 GHz nodig in combinatie met 512 MB RAM en een 3,5 inch scherm.