Het Android-programma MemoryUp zorgde voor beroering sinds het in de Android Market verscheen. De applicatie zou het geheugengebruik van de T-Mobile G1, het eerste Android-mobieltje, verbeteren, maar in plaats daarvan klaagden gebruikers dat MemoryUp contacten verwijderde en geheugenkaartjes beschadigde. Ook verdenken gebruikers MemoryUp ervan dat het spam verstuurt.

Op fora over Android verschenen afgelopen weekend meerdere waarschuwingen MemoryUp niet te installeren, meldt Gizmodo. Sommige gebruikers klagen dat hun SD-geheugenkaartjes helemaal zijn gewist nadat ze het kwaadaardige programma hadden toegevoegd. Ook zou op sommige Android-toestellen adware zijn gezet. Maandagochtend was het programma niet meer te vinden in de Android Market op de T-Mobile G1.

Selectiebeleid

Volgens Gizmodo is MemoryUp tussen de 10 duizend en 50 duizend keer gedownload. Er zijn bijna duizend beoordelingen van gebruikers binengekomen.

Onduidelijk is nog of Google de applicatie heeft getest alvorens hem toe te voegen aan de Android Market. Google hanteert een minder streng selectiebeleid voor mobiele applicaties dan Apple bij de App Store voor de iPhone.