Het platform werd tegen het eind van het jaar verwacht. Schmidt gaf in het interview aan dat er behoefte is aan een kwalitatief hoogstaand nieuw multi-platform, dat zowel draait op tablets en smartphones.

“Om de een of andere reden noemen we het intern 'Ice Cream Sandwich'. Het wordt gelanceerd in oktober/november en iedereen is er erg trots op", zegt Schmidt in het interview.

Verbeteringen

Door de lancering van Ice Cream Sandwich wordt een einde gemaakt aan de verschillende mobiele Androidversies. Met de komst van Ice Cream wordt de versie voor tablets (Honeycomb) en smartphones (Gingerbread) geïntegreerd tot één nieuw platform.

Drie weken geleden lekten er screenshots uit van Ice Cream Sandwich. Het ontwerp daarvan lijkt op Android Honeycomb, onder andere door de integratie van de Google Search in het beginscherm. Andere aanpassingen zijn de implementatie van gezichtsherkenning, toevoeging van een camera-panoramamodus, een nieuwere look voor Gmail en het gebruik van blauwe kleuren in de user-interface in plaats van het bekende groen.

Klachten van ontwikkelaars

Schmidt gaf in februari van dit jaar aan veel klachten van ontwikkelaars te krijgen. Bij elke nieuwe app moesten ze een variant maken voor zowel de smartphone- als de tabletversie. De lancering van het nieuwe platform moet een einde maken aan deze klachten.

Zie hieronder het interview met Eric Schmidt. De aankondiging van Ice Cream Sandwich is te zien op 30.25 min: