Dit weekend doken berichten op over de opvolger van de Google Android-mobiel T-Mobile G1: de G2. Twee weblogs over mobiele telefonie schreven van verschillende tipgevers informatie over het nieuwe toestel te hebben gekregen.

De G2 krijgt volgens de berichten op Cell Phone Signal en Boy Genius Report een groot touchscreen, een 5 megapixel camera, een extra vga-camera voor videobellen en WiFi. Een uitschuifbaar toetsenbordje, zoals in de G1 zit, zou ontbreken. Wel zou het toestel een trackball krijgen.

HTC

Opvallend is dat volgens Boy Genius Report het nieuwe toestel niet langer exclusief voor T-Mobile zou zijn bedoeld. Hij komt ook elders ter wereld in de verkoop via een andere grote internationale telecomaanbieder, aldus de weblog.

De bron wist Boy Genius Report ook te melden dat de G2 pas in april op de markt komt. Fabrikant HTC is waarschijnlijk weer de producent. De T-Mobile G1 kwam in Amerika eind oktober op de markt.

Verbeteringen in Android

Vorige week werden enkele nieuwe mogelijkheden in het Android-besturingssysteem aangekondigd, zoals virtuele toetsenborden en het opslaan van MMS-attachments. Ook zal Androids webbrowser straks werken met de nieuwe SquirrelFish JavaScript-engine.

De mobiele browser ondersteunt dan niet alleen knippen en plakken, maar hij krijgt ook een zoekfunctie. Daarnaast wordt het mogelijk om filmpjes op te nemen met de camera en er komt een api voor spraakherkenning. De G2 zou ook A2DP Stereo Bluetooth ondersteunen.