Google Android heeft al maanden last van bugs in zijn sms-systeem waardoor het mogelijk is dat een bericht bij de verkeerde persoon terechtkomt. Dat blijkt uit de klachten op een Google-forum. Ook Engadget zegt last te hebben van de softwarefout, die in meerdere versies van Google's mobiele besturingssysteem zou zitten.

Er zijn twee manieren waarop sms versturen met Android de mist in kan gaan. In het ene geval worden gebruikers vrijwel ongemerkt naar de verkeerde sms-conversatie gestuurd in de sms-applicatie. Letten ze niet goed op, dan sturen ze het bericht dus naar een andere ontvanger dan ze denken. Daarnaast is er een bug waarbij de berichten wel degelijk in de juiste thread staan en alsnog bij willekeurige, andere personen terechtkomen.

Google ziet ernst niet

Die laatste bug is volgens een pagina op Google Code al een half jaar geleden voor het eerst gemeld, maar hij is nog altijd niet opgelost. Google beoordeelde de ernst van het euvel tot voor kort met niet meer dan 'middelmatig'. Dit ondanks dat 5725 mensen de bugpagina van een sterretje hebben voorzien.

Zondag heeft Google de ernst van de bug opgevoerd naar 'kritiek', maar een Google-medewerker stelt dat het 'erg moeilijk is om de bug te reproduceren'. Volgens Android-watcher Chuck Falzone bestaat er een mogelijkheid dat de sms-bug niet bestaat en dat het aan menselijke fouten ligt. Op een peiling bij ZDNet antwoordt 26 procent wel eens last te hebben gehad van de sms-bug.