Voor het eerst in de geschiedenis wordt er meer omzet gehaald uit de verkoop van apps op Google's Androidplatform dan uit Apple's App Store. Dat zegt tenminste het bedrijf DigiCapital. Nu worden er wereldwijd al jarenlang meer Androidtoestellen verkocht dan iOS-apparaten, maar Apple wist tot nu toe altijd meer geld te genereren bij zijn gebruikers dan dat het Androidplatform wist los te maken.

Manke vergelijkingen

Maar nu is dat anders, maar zoals bij elke vergelijking gaat het ook ditmaal wel een beetje mank. Want, zo signaleert Business Insider terecht, in de cijfers van DigiCapital zijn ook de verkopen vanuit het Androidplatform in China meegenomen. En laat Google nu net in China geen officiële Play-winkel hebben en geen eigen apps. Het geld wat in China wordt verdiend, daar ziet Google geen enkele yuan van.

Zonder China wint Apple's platform nog steeds. Trouwens, ook in omzet voor in-game aankopen gaat Apple nog ver aan de leiding. De vergelijking van DigiCapital lijkt dus appels met peren, maar geeft wel aan dat Android qua omzet in de lift zit.