De komst van StreetView naar de iPhone is een belangrijke update voor Apple, omdat het iPhone-gebruikers in staat stelt om hun huidige locatie op straatniveau te bekijken.

Voor Amerikaanse gebruikers is het ook mogelijk om via de Google Maps-weergave op de iPhone, informatie te bekijken over het openbaar vervoer, waarbij zelfs vertrektijden van bijvoorbeeld bussen kunnen worden getoond. Voor het Nederlandse openbaar vervoer zijn dergelijke opties op dit moment nog niet beschikbaar.

Autocorrectie uitschakelen

Naast StreetView en bugfixes heeft Apple met iPhone 2.2 ook een groot aantal kleine aanpassingen doorgevoerd. Zo is het voor gebruikers nu mogelijk om de autocorrectie van tekst, die standaard staat ingeschakeld, uit te schakelen.

Een belangrijke optie voor veel gebruikers is de mogelijkheid om Podcasts te downloaden via de draadloze internetverbinding. Voorheen was het alleen mogelijk om Podcasts te downloaden wanneer de iPhone was verbonden met een computer met iTunes. Het draadloos downloaden van podcasts maakt het mogelijk om de telefoon onderweg van nieuwe content te voorzien.

Beter ontvangst?

Daarnaast zou de update ervoor moeten zorgen dat het aantal telefoongesprekken dat mislukt of wegvalt wordt verminderd. iPhone-gebruikers hebben sinds de lancering in grote aantallen geklaagd over de schijnbaar slechte ontvangst van de telefoon.

Onderzoek heeft echter uitgewezen dat de ingebouwde antenne van de iPhone geen slechtere ontvangst heeft dan andere telefoons waarbij dergelijke problemen veel minder voor lijken te komen. De update zou de problemen nu ook voor de iPhone grotendeels moeten verhelpen.

Nog geen plakken en MMS

De nieuwe software bevat nog een aantal kleine veranderingen, zoals de mogelijkheid om de locatie van de iPhone-bezitter te delen via e-mail, een aantal verbeteringen in Safari (zoals het nieuwe Google veld naast de adresbalk) en de mogelijkheid om een adres weer te geven bij het plaatsen van de punaise in Google Maps.

Ook zou de geluidskwaliteit van Visual Voicemail sterk verbeterd zijn. Ondanks het flinke aantal verbeteringen, wordt een aantal verbeteringen toch gemist door gebruikers. Zo is het nog steeds niet mogelijk om teksten te kopiëren en plakken binnen de iPhone en wordt ook het versturen van MMS nog niet ondersteund.