Apple wil zes recente Samsung-toestellen toevoegen aan de Amerikaanse rechtszaak over patenten. Het gaat om de Galaxy S III met Android Jelly Bean, de Galaxy Note II, de Galaxy Tab 8.9, de Galaxy Tab 2 10.1, de Rugby Pro en de Galaxy S III Mini, meldt Foss Patents. Apple verzocht de rechtbank onlangs ook al de eerdere versie van de Galaxy S II, de Note 10.1 en de Galaxy Nexus te behandelen.

Ook Samsung breidde deze week de zaak uit met extra Apple-apparaten die in zijn ogen inbreuk op patenten maken: de iPhone 5, iPad Mini en iPad 4. De zaak volgt nadat een jury in Californië in augustus Samsung veroordeelde tot een schadevergoeding van ruim 1 miljard dollar wegens inbreuk op Apple-patenten en het kopiëren van het ontwerp van de iPhone. Apple aast nu op een hogere schadevergoeding en importverboden, waarover een rechter zich binnenkort buigt.

Jelly Bean niet behandeld

In de nieuwe zaak probeerde Apple ook Android-versie Jelly Bean te laten behandelen, maar daar stak rechter Lucy Koh een stokje voor. Volgens haar was het praktisch onmogelijk om Jelly Bean te behandelen vanwege het grote aantal apparaten dat dan aan de zaak zou kunnen worden toegevoegd.

Het tweede proces tussen beide concurrenten start volgens Foss Patents pas in maart 2014. Tegen die tijd spelen geen van de behandelde smartphones en tablets op de markt nog een rol van betekenis, maar door meer toestellen toe te voegen aan de rechtszaak kunnen eventuele schadevergoedingen wel hoger uitvallen.