Bij de Apple Store op 5th Avenue in New York begint zich langzaam maar zeker een rij van Apple-fans te vormen, die verzekerd willen zijn van een Iphone. Greg Packer, een gepensioneerde wegwerker, zit al sinds maandagochtend vijf uur op zijn klapstoel te wachten, zo meldt Cnet.

Packer doet verslag van zijn marathonzit op zijn eigen blog, genaamd 'First in Line for Iphone'. Packer kreeg al snel gezelschap van David Clayman. Waar Packer een Apple- en gadget-fan is en de Iphone zelf wil houden, zit Clayman op de stoep om de Iphone door te verkopen en de opbrengst aan een goed doel te schenken. Ook Clayman doet verslag van zijn beproeving op een blog: 'The Iphone Adventure'

De rij voor de Apple-winkel in Manhattan telde dinsdagavond zes mensen, aldus Cnet. De nieuwssite volgt de ontwikkelingen op de voet en houdt bezoekers twee keer per dag op de hoogte van het welzijn van de die-hards. De aandacht wordt inmiddels verdeeld over twee Apple Store-filialen, want ook in het Soho-district in Manhattan, begint zich een rij te vormen.

Goed Doel

Het drietal dat zich voor dit filiaal heeft geïnstalleerd heeft net als Clayman charitative bedoelingen. Ze zijn werkzaam bij reclamebureau Anomaly en vertegenwoordigen de instelling Keep a Child Alive. De aangeschafte Iphone zal via Ebay verkocht worden en opbrengsten gaan ook hier naar het goede doel.

Het zestal bij de winkel aan 5th Avenue heeft het overigens beter voor elkaar dan de Soho-club, want die vestiging is uitgerust met toiletten.

De Iphone is vrijdag vanaf 18:00 uur verkrijgbaar. Engadget meldt dat de belbundels van AT&T, de enige provider die de smartphone aanbiedt, beginnen bij 60 dollar voor 450 belminuten en onbeperkt dataverbruik.