Veel Apple-fans waren deze week onaangenaam verrast toen ze hoorden dat de prijs van de 8 GB-iPhone woensdag werd verlaagd van 599 naar 399 dollar.

Apple-baas Steve Jobs laat via een open brief weten dat hij geschrokken is van de boze reacties van iPhone-bezitters. Hij heeft daarom besloten dat mensen die voor de originele prijs een iPhone hebben gekocht, recht hebben op een compensatie.

Klanten die hun toestel bij Apple of AT&T hebben gekocht, kunnen binnen veertien dagen naar een Apple-winkel gaan en een tegoedbon van 100 dollar krijgen. Volgens The Wall Street Journal zouden klanten in de winkel ook kunnen kiezen voor een contante vergoeding van 200 dollar, maar Jobs belooft volgende week met de details van de teruggave-actie te komen.

De Apple-baas probeert met de tegoeden de loyaliteit van de Apple-fans te behouden. "We willen doen wat het beste is voor onze gewaarderde iPhone-klanten. Het spijt ons dat we jullie hebben teleurgesteld en we doen ons best om te blijven voldoen aan de hoge verwachtingen die jullie van Apple hebben", aldus Jobs.

De iPhone werd op 29 juni in de Verenigde Staten geïntroduceerd. De eerste mobiele telefoon van Apple is er in twee modellen (4 GB en 8 GB).