Op de Macworld Expo in januari van dit jaar zei Steve Jobs dat Apple 10 miljoen iPhones wilde verkopen. Analisten trokken dit vooruitzicht in twijfel, waarbij een hoop analisten zelfs betwijfelden of de verkoop van acht miljoen iPhones zou worden gehaald in 2008.

Type Allocation Codes

Aan de hand van 15-cijferige "International Mobile Equipment Identity" (IMEI) nummers die zijn gepost van iPhone 3G's die in een forumtopic op Mac Observer zijn gepost. Binnen de 15-cijferige code kunnen twee sequenties van 6 cijfers teruggevonden worden die cruciaal zijn om de productiedatum van het toestel te achterhalen. Een van deze 6-cijferige nummers, de zogeheten Type Allocation Code (TAC), identificeert een bepaald type iPhone. De tweede 6-cijferige code is uniek voor elke iPhone in die specifieke serie. Op deze manier kunnen er één miljoen iPhones aan een specifieke TAC worden toegekend.

In totaal meer dan 10 miljoen

Forumleden hebben IMEI-nummers bijgehouden in een overzicht van nieuwe 3G iPhones, compleet met aankoopdatum, model en week waarin het toestel is geproduceerd. In het begin van September zat Apple al op de achtste TAC, wat betekent dat er al 8 miljoen 3G iPhones zijn geproduceerd. Tel hierbij het aantal verkochte iPhones op van de eerste generatie en dan is het totaal aantal verkochte toestellen voor dit jaar de tien miljoen voorbijgestreefd..

Over de verkoopcijfers van de iPhone laat Apple weinig informatie los. T-Mobile heeft onlangs bekend gemaakt hoeveel iPhones er tot nu toe in Nederland zijn verkocht: drie weken geleden stond het totaal aantal verkochte iPhones in Nederland op meer dan zestigduizend.. Cijfers over de grijze import van de iPhone in Nederland zijn vooralsnog niet voorhanden.