Apple heeft het bedrijf overgenomen voor rond 20 miljoen dollar, schrijft de Wall Street Journal. De site van WifiSLAM is inmiddels uit de lucht gehaald. WifiSLAM gebruikt driehoeksmetingen van alle wifi-signalen binnen gebouwen om de positie tot 2,5 meter nauwkeurigheid te bepalen. Dat is met gps niet mogelijk.

WifiSLAM vergelijkt het wifi-signaal van de gebruiker met vaste wifi-punten binnen gebouwen. Daarbij helpt het dat de meeste routers altijd op dezelfde plek staan. Het bedrijf is twee jaar oud en haalde een paar miljoen dollar startkapitaal op. Een van de oprichters is een oud-Google-medewerker.

Maps

Apple kan de techniek van WifiSLAM inzetten om de plaatsbepaling binnen gebouwen in zijn Maps-applicatie te verbeteren. Ook locatiegerichte reclame kan er baat bij hebben. Mensen die door winkels lopen kunnen bijvoorbeeld geholpen worden aan de hand van producten die zij zoeken. Google Maps ondersteunt al langer indoor-navigatie in grote gebouwen, mits die in kaart zijn gebracht.

ok andere partijen, zoals Samsung en Nokia, zijn bezig met indoor mapping. Een aantal smartphone-rivalen sloeg vorig jaar de handen ineen rond indoor-navigatie in gebouwen. Ze richtten de zogeheten In-Location Alliance op, die gebruik zou maken van Wifi en Bluetooth. WifiSLAM staat niet tussen de 22 bedrijven van die alliantie.

Excuses Cook

Apple heeft de afgelopen maanden veel verbeteringen doorgevoerd in zijn Maps-applicatie. Na de lancering zat de kaartendienst nog vol met storende fouten. Dat leidde zelfs tot excuses door Apple-ceo Tim Cook. De hoge Apple-manager Scott Forstall sneuvelde vanwege het weigeren van excuses aan klanten voor Apple Maps.