Apple heeft Voice Search van Google nog altijd niet goedgekeurd voor iOS. De applicatie is begin augustus ingediend, maar een beslissing blijft vooralsnog uit, schrijft Computerworld. Critici noemen de trage besluitvorming “arrogant" en vermoeden dat Apple bang is dat Voice Search beter functioneert dan het eigen Siri, dat standaard op de iPhone 4S meekomt.

Opvallende strategie

Google Voice Search was in eerste instantie bedoeld als Android-applicatie, maar lijkt steeds meer op een prestigeproject van Google. De zoekgigant kiest daarbij voor een opvallende strategie. De zoekgigant heeft bij de introductie van Voice Search enkel voor iOS en Android 4.1 (Jelly Bean) beschikbaar gemaakt.

Aangezien Jelly Bean nog altijd op maar 0.8 procent van alle Android-apparaten staat, kan dit worden gezien als een frontale aanval op Apple, en in het bijzonder op Siri. Een duel dat volgens analisten voorlopig in het voordeel van Google is beslecht.

'Voice Search overtreft Siri'

De spraakherkenning van de Android-spraakassistent geeft namelijk sneller antwoord en heeft een minder robotachtige stem, concludeert TechnoBuffalo uit een vergelijking met de iPhone 4S en de Galaxy Nexus. Daar kan tegenover gezet worden dat Siri officieel nog in bèta is en waarschijnlijk nog aanpassingen krijgt.

Ondertussen blijft het wachten op de beslissing van Apple. Het indienen van Voice Search is nu om en nabij drie weken geleden. Daarmee is er voorlopig geen record gebroken. Googles eerdere Voice-applicatie moest in het verleden een vol jaar wachten voordat het door gebruikers kon worden geïnstalleerd in de App Store.

Nogmaals de onderlinge strijd tussen Siri en Voice Search: