Een overeenkomst tussen Apple en IGB Electronica, de moedermaatschappij van Gradiente, is mogelijk dichtbij. De twee strijdende partijen voeren nu onderhandelingen over het handelsmerk 'iPhone' in Brazilië, meldt Webwerelds Britse zustersite Macworld. De bedrijven hebben besloten de strijd via de rechtbank te staken, waarbij Apple net een ronde heeft verloren.

Sinds 2000 al eigenaar van merknaam

Gradiente heeft al sinds 2000 het recht op de merknaam 'iPhone' in thuisland Brazilië. Dat is zeven jaar voordat Apple met zijn touch-smartphone kwam. Vorig jaar heeft de Braziliaanse firma een Android-smartphone uitgebracht onder zijn iPhone-merk.

De Android draaiende iPhone, alleen in Brazilië: Klik voor groot Eerder heeft Apple al geschikt met een Chinese firma die de merknaam iPad in bezit had. Daarbij heeft het bedrijf van Tim Cook 60 miljoen dollar betaald, na een lange juridische strijd tegen de Chinese iPad-eigenaar Proview. Verder heeft de Amerikaanse smartphonemaker in Mexico de rechtszaak van het Mexicaanse bedrijf iFone verloren, over de naam iPhone. Die zaak was aangespannen door iFone, niet Apple.