Gebruikersfora worden sinds de release van de nieuwe firmware op 9 september overspoeld door klachten. Bij veel mensen gaat de telefoonbatterij na de upgrade heel snel op. "De dag nadat ik firmware 3.1 heb geïnstalleerd, veranderde alles", schrijft een klager. "Ik moet de iPhone in het midden van de dag opladen om voldoende acculading te hebben om het tot 's avonds thuis te halen."

Gebruikers om hulp gevraagd

Als gevolg van de lawine aan klachten gaat Apple uitzoeken wat de oorzaak is van de plots kortere batterijduur op de 3G S. Volgens The iPhone Blog zijn een aantal forumklagers gebeld door de klantenservice van Apple met vragen over hun problemen. Ook biedt het bedrijf hun een certificaat aan dat de batterij-logs van de iPhone terugstuurt naar Apple.

Versie 3.1 van het iPhone OS, een OS X-afgeleide, is op 8 september gepresenteerd. Tijdens dat evenement keerde ceo Steve Jobs terug in de schijnwerpers. De nieuwe firmware biedt onder meer een aanbevelingensysteem (Genius) voor iPhone-apps en ondersteuning voor ringtones.