Apple komt opnieuw met een update aan zijn mobiele besturingssysteem iOS 6 om aanhoudende WiFi-problemen aan te pakken. Het lijkt opnieuw te gaan om weigerende WiFi-verbindingen, waardoor het lijkt of de nieuwste iPhone en iPad mini verbonden is met het WiFi-netwerk maar ondertussen 3G-data verbruikt.

Apple doet de omschrijving van de bug overigens slechts af met “problemen die mogelijk gevolgen hebben voor WiFi."

Niet alle klachten verholpen

Met de update moeten resterende klachten worden aangepakt. Apple bracht op 30 september zijn eerste bugfix uit voor de iPhone 5 na een groot aantal klachten van gebruikers. Zij zagen hun datategoed opraken door de iPhone 5, terwijl deze wel de melding gaf dat het verbinding had met een WiFi-netwerk. De Amerikaans operator Verizon liet Ars Technica weten hiervoor geen extra kosten in rekening te zullen brengen bij klanten.

Nu blijkt dat de update niet alle problemen met WiFi heeft opgelost. Volgens Apple gaat het om een beperkte groep gebruikers. Zij hebben bovendien slechts “onder bepaalde omstandigheden" last van de WiFi-bug. Apple biedt zijn softwareupdate 6.0.2 sinds gisteravond aan via, daarbij is geen koppeling met Mac of pc nodig.