De update is in eerste instantie alleen bedoeld voor eigenaren van een iPhone 4S, die na de laatste update klachten kregen. Apple stuurt de iOS 6.1.1 'over the air' naar deze groep gebruikers en is inmiddels ook als download beschikbaar. Na het installeren moeten de eerder gemelde klachten met 3G-verbindingen zijn verholpen, schrijft Apple in de meegestuurde release note.

Maandag werd duidelijk dat in ieder geval Britse Vodafone-klanten zijn getroffen. Die operator raadde zijn klanten zelfs af om de eerdere update naar iOS 6.1 (van eind januari) uit te voeren.

Meer klachten

Het is niet zeker of overige gemelde klachten bij het besturingssysteem ook zijn verholpen. Sommige iPhone 4S-gebruikers maakten melding van een verminderde batterijduur en oververhitting van de smartphone, schreef The Next Web. Mogelijk pakt Apple deze problemen aan in een volgende update voor alle apparaten op iOS.

Vorige week bracht Apple al een bèta uit van iOS 6.1.1 voor ontwikkelaars. Deze update bevatte ook de 3G-reparatie en bracht ook verbeteringen aan de gebrekkige eigen kaartapplicatie Apple Maps. Volgens 9to5Mac ging het toen vooral om de kaarten van Japan, verbeteringen die later aan een algemene iOS-update worden toegevoegd.