iWork heeft na lange tijd weer een grote beurt gekregen. Apple's kantoorpakket is voor zowel OS X en iOS aangepast. De meest in het oog springende verandering is dat aangemaakte documenten in tekstverwerker Pages nu op de iPhone en iPad grotendeels compatibel zijn met Word-bestanden.

Op de Mac voegt de update enkel ondersteuning met de mobiele applicaties toe. Updates iWork 9.3 (OS X 10.7 en hoger) en de drie programma's van iWork voor iOS (1.7) zijn beschikbaar via de Mac App Store en iTunes.

Gebaar naar Microsoft

Apple maakt met de update een gebaar naar Microsofts tekstverwerker. Gebruikers die op hun mobiele iDevice een document binnen Pages wijzigen, kunnen deze doorsturen naar Microsoft Word op de desktop, waar deze vervolgens zonder problemen kan worden geopend.

Daarnaast voegt Apple een menu toe waarmee recente wijzigingen aan het documenten inzichtelijk worden. Deze wijzigingen zijn bij het binnenhalen van een document ook te accepteren of weigeren.

Opfrisbeurt

Ook Numbers en Keynote hebben een opfrisbeurt gekregen. Numbers kan nu ook op iOS spreadsheets met filters importeren, exporteren of uitschakelen. Gemaakte presentaties binnen Keynote communiceren beter met tegenhanger Microsoft Powerpoint. Veel thema's, dia's en stijlen kunnen daarbij worden geëxporteerd. Apple lijkt met de aanpassingen alvast in te spelen op de langverwachte komst van Microsoft Office op iOS. Volgens The Verge staat deze gepland voor 2013.