Net als bij de voorgaande updates zal de 1.1.3 patch voor de iPhone problemen opleveren voor gebruikers die op hun iPhone onofficiële applicaties hebben geïnstalleerd na een zogenaamde Jailbreak. Tot nu toe hebben Apples updates de Jailbreak scripts ongedaan gemaakt, wat gebruikers dwingt een complex herinstallatie proces te doorlopen.

Volgens het Onofficiële Apple Weblog is het wel mogelijk om na installatie van de update software van derde partijen te draaien, maar het blijft lastig. Naar verwachting zullen hackers snel een Jailbreak 1.1.3 ontwikkelen.

Safari reparaties

De iPhone update repareert twee fouten in de Safari browser, waaronder een bug waarvan aanvallers zonder toestemming van de eigenaar software op een telefoon kunnen installeren. Een derde bug laat ongeautoriseerde gebruikers het 'passcode lock' omzeilen en iPhone applicaties gebruiken. Vooral ook de iPod touch zou zeer vatbaar zijn voor de Safari bugs.

De updates komen in de loop van de volgende week ter beschikking via het iTunes update systeem voor de apparaten.

QuickTime nog niet veilig

De QuickTime 7.4 update repareert vier kritieke fouten in de software die door criminelen gebruikt kunnen worden om de media player te laten crashen of zelfs spyware of adware op de computer van het slachtoffer te installeren. Deze update is beschikbaar voor zowel Mac OS X als Windows gebruikers.

De software zal daarentegen niet de serieuze fout die het afgelopen weekend werd ontdekt herstellen. Deze fout, in QuickTime's Real-Time Streaming Protocol (RTSP) stelt kwaadwillenden in de gelegenheid het besturingssysteem van de gebruiker lam te leggen.

Softwareveiligheidexperts zijn vooral bezorgd over deze fout, omdat de code die nodig is om van deze bug gebruik te maken ook op internet verschenen is. Apple werkt nog aan de oplossing voor dit probleem.