De Iphone, die binnen enkele dagen verscheept wordt in de VS, zal ongeveer acht uur te gebruiken zijn voor gesprekken, zes uur voor internet, zeven uur voor het afspelen van video's of 24 uur voor het luisteren naar muziek. De oorspronkelijke levensduur van de batterij bedroeg vijf uur voor gesprekken, internetgebruik of het bekijken van video's. Bij het beluisteren van muziek zou de batterij oorspronkelijk na 16 uur leeg zijn.

Scherm

De Iphone houdt het tot 250 uur vol in de standby-stand, zo liet Apple eerder weten. Naast de uitgebreide batterijcapaciteit, heeft Apple nog een verbetering aan de Iphone doorgevoerd. "Het gehele bovenoppervlak van de Iphone, inclusief het adembenemende 3,5 inch-scherm, is ge├╝pgraded van plastic naar glas van optische kwaliteit om een superieure krasbestendigheid en helderheid te bereiken", aldus het bedrijf.

Uitspraken van Apple-topman Steve Jobs bevestigen de aanpassing van de batterijduur. "De batterijduur van de Iphone is langer dan die van enige andere smartphone en zelfs langer dan die van de meeste mp3-spelers", aldus Jobs. "Er is nog nooit een telefoon geweest zoals de Iphone, en we staan te popelen om dit werkelijk magische product over elf dagen aan onze klanten aan te bieden", aldus Jobs.

De Iphone zal in de Verenigde Staten 499 dollar kosten in de uitvoering met 4 GB geheugen en 599 dollar voor de 8 GB-variant.