Op de Broadband and Beyond-bijeenkomst in Sydney vertelde Steve "Woz" Wozniak, een groot liefhebber van breedbandmobieltjes, over zijn frustrerende ervaringen met de iPhone. "De helft van de toestellen in de AT&T-winkel waren al geschikt voor sneller 3G-internet. Ik gebruik de iPhone wel, maar als het te langzaam gaat, verlies ik mijn geduld en doe ik het wel later op mijn laptop", aldus Wozniak op Silicom.com.

Batterij-kwestie

De iPhone is nog alleen beschikbaar voor zogenaamde Edge-netwerken, die wat snelheid betreft net boven GPRS zitten, maar onder de traagste 3G-netwerken. Volgens topman Steve Jobs heeft Apple de iPhone uitgebracht zonder aansluiting op het snellere 3G-netwerk vanwege de levensduur van de batterij. Wozniak trekt dat besluit in twijfel: "Ik doe even lang met mijn 3G-telefoons als met mijn toestellen voor andere netwerken, dus het kan geen batterij-kwestie zijn."

Slaaf

Wel prijst Wozniak de iPhone vanwege de applicaties en de gebruikersinterface voor internet: "Met geen enkel ander mobiel apparaat kon ik zo goed websurfen als met de iPhone." Andere mobiele apparaten zijn volgens Wozniak veel minder geschikt voor mobiel internet. "Ik leer hoe ik hun menu's moet gebruiken, maar het is merkwaardig: ik voel me als een slaaf, ondergeschikt aan de technologie", aldus een boze Steve Wozniak vanuit Sydney.