Apple en Google mogen dan eerder deze maand vrede hebben gesloten rond patenten, Apple's strijd tegen Samsung gaat gewoon door. Apple stelt nu dat meer Samsung-producten inbreuk maken de patenten, die recent in een rechtszaak werden behandeld. Apple eist ook een verbod op de toestellen die patenten van het bedrijf schenden. Dat blijkt uit nieuwe door Apple ingediende stukken, die Foss Patents online heeft gezet.

Lage schadevergoeding

Apple is ontevreden over de toegewezen schadevergoeding in de recente zaak. Samsung moest 'slechts' 120 miljoen dollar betalen aan Apple, wegens schending van drie van de vijf betwiste Apple-patenten. Ook had Apple één van Samsungs patenten geschonden en moet het bedrijf daarvoor 158.000 dollar overmaken naar Zuid-Korea. Apple had echter 2,2 miljard dollar aan schadevergoeding geëist, 40 dollar per toestel.

Rechtszaak herzien

Apple's advocaten willen ook dat de rechtszaak wordt herzien, omdat het proces op sommige punten misleidend voor de jury zou zijn geweest. Apple heeft hiervoor volgens Fosspatents een verzoek ingediend bij de rechtbank.

Een van Apple's kritiekpunten is dat Samsung de jury niet had mogen vertellen over een vonnis van een rechtbank die een eerder verkoopverbod van de Galaxy Nexus had opgeheven, omdat dit 'niet relevant was voor de huidige zaak'. De zaak ging over de universele zoekfunctie, die Samsung na klachten van gebruikers weer invoerde nadat het verkoopverbod van de baan was.