iTunes 8.2.1 verhelpt een aantal "belangrijke bugs" en lost een probleem op "met de verificatie van Apple-apparaten", zo staat in de releasetoelichting van Apple.

Tegen BusinessWeek geeft een Apple-woordvoerder explictieter aan wat dit "verificatieprobleem" inhoudt. "De nieuwe update schakelt apparaten uit die zich ten onrechte voordoen als iPods, zoals de Palm Pre. Zoals we al eerder aangaven zullen nieuwe versies van iTunes niet langer syncen met niet ondersteunde mediaspelers."

Liedjes overzetten

De Palm Pre kan, net als de iPhone en iPod, syncen met iTunes 8.2 en ouder. Hiermee kunnen gebruikers liedjes overzetten op hun toestel. Al eerder zei Apple in een verklaring dat ze geen ondersteuning garanderen voor mediaspelers die niet van Apple zijn.

Een Palm-woordvoerder vindt dat Apple Pre-gebruikers een "naadloze synchronisatie-ervaring" ontneemt. "Gelukkig hebben gebruikers opties. Ze kunnen een iTunes-versie nemen waarmee je wel muziek kan synchroniseren. Ook kunnen ze muziek overzetten met een usb-kabel of andere software gebruiken."