Gebruikers op Reddit verbazen zich over een droevig kijkende kerstman in het Emoji-toetsenbord van Android 4.2. De gewraakte smiley lijkt namelijk droevig te kijken, omdat de snor van de kerstman net een omgekeerde mond is. “Repareer dit snel, of onze kerstmis is bedorven", grapt een gebruiker op het bugreport bij Google.

Android voegde het Emoji-toetsenbord toe aan de versie 4.2. Emoji zijn smileys die oorspronkelijk vooral in Japan werden gebruikt, maar inmiddels populair zijn geworden in de rest van de wereld. Een ontwikkelaar wijst erop dat niet alleen de kerstman-smiley droevig kijkt, maar dat ook de sneeuwpop een deprimerend neutrale blik heeft.

Android 4.2 haat kerst

Het is niet de eerste keer dat Google pogingen doet om kerstmis te vergallen. Eerder verdween zelfs heel december uit de agenda van Google, waardoor de feestdagen uit 2012 werden geschrapt. Google repareerde deze bug, maar de misprijzende kerstman is op 24 december nog niet vervangen voor een vrolijke versie.

Overigens speelde dit decemberissue ook al op Android 4.2, dat het op kerst gemunt lijkt te hebben, zo menen enkele Reddit-gebruikers. “Volgens mij heeft Apple patent op vrolijkheid, dus als Google dit repareert, wordt Samsung kaportgeprocedeerd", waarschuwt een poster op Reddit.