Vorig jaar bracht BlackBerry versie 12 uit van zijn BES, een oer-MDM-platform. Sinds BES10 zorgt de Canadese fabrikant voor beheer van niet alleen BlackBerry's, maar ook van besturingssystemen als iOS en Android. Er zijn destijds aan BES12 nieuwe securityfeatures toegevoegd om Androids in het bedrijf beter te kunnen beheren.

Google en BlackBerry werken samen aan een veiligere omgeving op Android, maakt de fabrikant nu bekend. Android Lollipop wordt nu strakker geïntegreerd in de MDM-diensten van BES, zodat IT-organisaties de BES-policy's gemakkelijker naar Google-phones kunnen pushen. De aankondiging doet de geruchten aanwakkeren dat de smartphonefabrikant aan een Android-apparaat werkt.

BlackDroid

BlackBerry zou rondsnuffelen bij Google op zoek naar een manier om Android te implementeren, maar dat is een gerucht dat wordt afgestoft voor elk klein platform. We hoorden het eerder voordat Nokia Symbian afstootte en we horen het enige regelmaat ( vooral in de zomermaanden) over Microsofts potentiële Android-smartphone.