De concurrentie van Apple en Samsung, als we Microsoft en BlackBerry daar überhaupt nog onder mogen scharen, is het eens: less is more. Eerder deze maand kondigde Microsoft al aan dat het rigoureus snijdt in zijn mobiele divisie en het maken van mobieltjes drastisch afgeslankt. Nu laat BlackBerry weten dat het zijn portfolio ook (verder) inkrimpt.

Volgens nieuwe leider en saneerder John Chen blijven er straks nog maar één of twee telefoons over, zo meldt hij aan Fox News. Het Apple-model dus, met twee trotse vlaggenschepen of in het geval van BlackBerry misschien een highend- en een lowend-model. Of één met touch en één met fysiek toetsenbord? De focus bij BlackBerry gaat in ieder geval met name naar netwerk- en softwarediensten voor de zakelijke markt.

Overname

In dat kader nam het bedrijf deze week AtHoc over, dat software levert voor het beveiligen van netwerkcommunicatie in het geval van crises. Zij hebben contracten lopen bij onder meer de Amerikaanse ministeries van Defensie en Binnenlandse Veiligheid.