Het netwerk heet MyBlackBerry en is vanaf morgen open voor gebruik. Voorlopig is het netwerk alleen bedoeld voor BlackBerry-eigenaren in de VS en Canada. Leden van het netwerk krijgen een profiel waar bijvoorbeeld meningen geventileerd kunnen worden over verschillende apps en accessoires. Ook is het een plek om tips en trucs te delen met andere BlackBerry-eigenaren, schrijft techblog TechCrunch.

Volgens TechCrunch lijkt het netwerk meer op een prikbord dan op een conventioneel sociaal netwerk. De site wordt aangepast aan het type BlackBarry van de gebruiker. Dat zorgt ervoor dat iemand met een BlackBerry Storm bijvoorbeeld weinig informatie terug zal vinden over de Bold, en vice versa.

Problemen met App World

RIM wil ook de problemen met de eigen app store App World in kaart brengen via het netwerk. Die functioneert in vergelijking met de iPhone App Store niet zo goed. Zo is het moeilijk om in de winkel te navigeren en is er verwarring over verschillende applicaties. RIM hoopt die problemen te verlichten door goed te luisteren naar de gebruikers via MyBlackBerry.

BlackBerry App World is al te gebruiken in Amerika. Op verschillende blogs en sites wordt vandaag gemeld dat Nederland nog deze maand toegang krijgt tot App World. Een woordvoerster van RIM kan dit bevestigen noch ontkennen. "Dat is bij ons nog niet bekend." Naast Nederland zouden Oostenrijk, Luxemburg, Portugal, België, Italie, Frankrijk, Spanje, Duitsland en Ierland toegen krijgen tot App World.