UBports, een organisatie die het besturingssysteem in leven probeert te houden heeft wederom een hoop oude Ubuntu toestellen gekregen van Canonical om de droom voort te zetten en deze keer is de organisatie van plan de toestellen te delen met externe ontwikkelaars en geïnteresseerden.

“Onze oude vrienden van Canonical hebben ons meer Ubuntu Touch-toestellen gegeven voor het verder ontwikkelen van het besturingssysteem. Als je ons wilt helpen om Ubuntu Touch te ontwikkelen en je hebt een apparaat nodig, laat het ons weten en dan nemen we contact met je op,” aldus UBports.

Het gaat onder andere om 24 BQ Aquaris E4 smartphones, twee BQ Aquaris M10 tablets en een Meizu MX4 smartphone. Als je denkt het team te kunnen helpen, hoef je ze alleen maar een tweet te sturen waarin je uitlegt waarom je dat toestel nodig hebt en hoe je kan helpen.

Het mobiele besturingssysteem lijkt de laatste tijd weer wat tractie te krijgen. Er zijn in korte tijd verschillende fabrikanten en startups die werken aan toestellen die compatible zijn met Ubuntu Touch en het aantal ontwikkelaars dat met het OS aan de slag gaat groeit gestaag.