Het Franse bedrijf onthulde de AR Drone op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. Het is een helikopter met vier rotoren en wordt daarom een quadricopter genoemd. Het apparaat wordt bediend met een wifi-verbinding via een iPhone of iPod Touch. De accelorometer van de telefoon wordt volledig benut bij het besturen van de Drone.

Vier jaar werk

Parrot heeft vier jaar gewerkt aan de quadricopter, opvallend, want de iPhone kwam in 2007 op de markt. De vliegmachine is uitgerust met twee camera's, een aan de voorkant en een aan de onderkant die beide real time video kunnen streamen naar de iPhone. Bij de Drone worden twee augmented reality spellen geleverd. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld schieten op fictieve jets.

Het apparaat is uitgerust met een boordcomputer met een ARM926-processor waar Linux op draait. Verder is er op drie assen een accelorometer aanwezig, twee gyroscopen en een ultrasone hoogtemeter. Wanneer de Drone op de markt komt en hoeveel hij moet gaan kosten is onbekend. Wellicht heeft dit te maken met de SDK-regels van de iPhone waarin is opgenomen dat de iPhone niet gebruikt mag worden om op afstand bestuurbare vliegtuigen mee te besturen.