Het komt steeds vaker voor dat gebruikers zelf willen uitmaken wat voor mobiel apparaat ze gebruiken. In een aantal gevallen zullen ze voor de iPhone kiezen. En als het management dat toestaat, dan zullen ook alle diensten beschikbaar moeten worden gemaakt op dat platform.

Voor bedrijven die gebruik maken van Citrix XenApp is dat probleem opgelost. Vanaf gisteren zit de Citrix Receiver in de Appstore en kan gratis worden gedownload. Daardoor kunnen iPhone-gebruikers voortaan makkelijk bij hun Windows applicaties, waarbij ze gebruikt kunnen maken van bedieningsgemakken van de iPhone, aldus het bericht van Citrix.

Als onderdeel van de Receiver voor de iPhone en de iPod Touch heeft Citrix de App Vierwer technologie geïntroduceerd, waarmee de enterprise applicaties beter bruikbaar moeten worden op mobiele apparaten. Met de App Viewer kun je precies die informatie naar voren halen die je nodig hebt, wat handig is op een klein scherm.

Halverwege januari werd al aangekondigd dat de Receiver er aan zat te komen. Toen werkte hij bij een demonstratie al goed. Men voorspelde dat het nog een kwestie van weken zou zijn voordat hij werd gelanceerd, maar uiteindelijk heeft dat toch nog een paar maanden geduurd. Bron: Techworld