Dat blijkt uit onderzoek van analistenbureau Compete onder 379 respondenten. Van de ondervraagden overweegt een kwart de aanschaf van de Iphone. Slechts één procent daarvan is bereid om daar vijfhonderd dollar voor neer te leggen.

Van de ondervraagden geeft 42 procent aan de Iphone wel te willen aanschaffen, maar dan voor een prijs tussen de tweehonderd en driehonderd dollar. Verder geeft 60 procent aan over te stappen van telecomprovider indien dat noodzakelijk is om de Iphone te kunnen gebruiken. De Iphone zal in Amerika alleen beschikbaar zijn voor abonnees van Cingular Wireless, onderdeel van telecombedrijf AT&T.

De verwachting is dat de uiteindelijke prijs voor de Iphone lager komt te liggen dan vijfhonderd dollar. Apple kondigt producten vaker duurder aan dan ze aanvankelijk worden. Zo werd Apple TV aangekondigd voor 399 dollar, maar is de verkoopprijs uiteindelijk 299 dollar geworden. Het onderzoeksbureau denkt dat de Iphone eventjes voor vijfhonderd dollar in de winkel zal liggen voor de zogeheten early adaptors, maar dat de prijs al snel met honderd tot tweehonderd dollar omlaag zal gaan.