Firefox for Windows 8 Touch is klaar voor een testrit. Mozilla heeft flink de tijd genomen om zijn browser volledig om te bouwen voor Microsofts Modern UI (voorheen Metro genoemd) maar brengt nu dan toch de publieke bèta uit. Opvallend is het nieuwe startscherm met favoriete websites, bookmarks en bezochte pagina's.

De browser is helemaal aangepast op de touchbesturing van Windows 8.x. Zo kunnen gebruikers snel bladeren tussen websites door te vegen, in- en uitzoomen met 'pinch to zoom' en is ook de optie om een app naast een reeds geopende applicatie te draaien (de Snap- feature voor multitasken) ingebouwd.

Maand lang bugs zoeken

Hoewel het uiterlijk volledig aansluit op de Modern UI, werkt de applicatie ook in de traditionele desktop-omgeving van Windows 8.x. Mozilla komt na een maand testen op 18 maart met de definitieve versie van Firefox for Windows 8 Touch.

Tot die tijd kunnen gebruikers hun ervaringen en bugs delen. "Dien bugs in en help ons bij het aanbrengen van de laatste tweaks aan prestaties en functionaliteiten in een stabiele omgeving", aldus de Firefox-makers.