Beste allround draadloze oordopjes

De 129 euro kostende Jabra Elite 65t is de nieuwe kampioen van de allround draadloze oordopjes. Hierdoor moest de Jaybird Run het veld ruimen. Deze oordopjes hebben voor hun prijs een zeer goed geluid dat makkelijk aanpasbaar is. Daarnaast zijn de dopjes lekker licht en gaan zij erg lang mee op een acculading. Hierdoor zijn dit in onze ogen de nieuwe beste draadloze oordopjes van dit jaar.

Toch zijn er ook wat nadelen. Ze voelen bijvoorbeeld nogal goedkoop aan. Laat je daardoor echter niet bedriegen, met de bouwkwaliteit is helemaal niks mis. Daarnaast is de bas ook wat aan de harde kant. Hoewel dat voor sommige muziekgenres heel fijn is, zou het toch fijner zijn als deze dopjes wat neutraler zouden klinken. Je kan gelukkig wel wat EQ-aanpassingen maken via Jabra's gratis Sound+ app.

Qua prijs/prestatie zal het erg moeilijk zijn een headset te vinden die deze set verslaat en daarom kunnen wij deze dopjes van harte aanraden.


Liever een bedrade converter of dongle voor je huidige koptelefoon?

De beste runner-up allround draadloze oordopjes

We mogen dan wel een nieuwe kampioen hebben onder de allround draadloze oordopjes, dat betekent niet dat de kampioen van vorig jaar meteen slecht is.

De oordopjes van Jaybird Run zijn speciaal ontworpen voor atleten. Ze zijn waterdicht, klinken goed en zijn makkelijk te gebruiken waardoor ze eigenlijk gewoon handig zijn voor iedereen.

Een groot voordeel (waar vooral atleten blij mee zijn) is dat ze zeer goed en strak in het oor blijven zitten. Dit zorgt tegelijkertijd ook voor een fijne passieve noise cancellation waardoor je ze niet keihard hoeft te zetten als je in een rumoerige omgeving bent.

Toch zijn er ook enkele nadelen: het doosje, die tegelijkertijd dient als accu en oplaadstation is behoorlijk groot, zo groot zelfs dat hij maar moeilijk in de gemiddelde broekzak past. Daarnaast is het niet mogelijk een muzieknummer opnieuw af te spelen via de controls op de oordopjes. De audiokwaliteit is zeer goed en de vele features zijn, in vergelijking met Apple's Airpods, zo extensief dat dit duidelijk nog steeds zeer goede allrounders zijn.

Beste draadloze oordopjes voor sporters

De Bose SoundSport Free is waterdicht en ongevoelig voor zweet. Je kan vijf uur muziek luisteren per lading en het ze zitten zeer comfortabel. De siliconen-kussentjes zijn zo flexibel dat het bijna onmogelijk is dat ze uit je oren vallen, hoe hard je ook schudt met je hoofd (geloof ons, sommigen gingen na de testsessie zwalkend en duizelig naar huis). De geluidsdemping is goed, omgevingsgeluid wordt goed gefilterd, maar op zo'n manier dat je nog net aan hoort wat er om je heen gebeurt. Ideaal dus als je aan het joggen of fietsen bent op straat.

Het enige nadeel van deze set is dat de dopjes een stuk groter zijn dan concurrerende dopjes. Hierdoor kunnen ze nogal lomp overkomen. De dopjes kosten ongeveer 180 euro.

De beste "iOS" draadloze oordopjes

Een inkoppertje. Als je een iOS-apparaat gebruikt en je wilt een no-nonsens-ervaring, ben je nog steeds het beste af met de Airpods van Apple. Vorig jaar waren dit nog de beste dopjes als je kijkt naar de prijs/prestatie verhouding, maar inmiddels zijn ze links en rechts ingehaald door andere fabrikanten.

Deze dopjes werken geweldig op non-iOS-apparaten, maar ze komen pas echt goed tot hun recht als je een iPhone of iPad gebruikt omdat het pairen met deze apparaten subliem gaat. Dat wil overigens niet zeggen dat het pairen van andere dopjes op iOS-apparaten minder goed gaat, maar met de Airpods gaat het gewoon nog net iets makkelijker. Deze dopjes werken uiteraard ook perfect op non-iOS-apparaten.

Het grootste nadeel van deze dopjes is echter wel dat de controls lang niet zo goed/uitgebreid zijn als die van andere oordopjes. Ook de (passieve) noise cancellation stelt niet veel voor. Als je je regelmatig in een luidruchtige omgeving bevindt, zijn de AirPods wellicht niet de beste keuze voor je.

Beste draadloze oordopjes voor audiofielen

De Beoplay E8 van Bang & Olufsen was vorig jaar, niet verrassend, de duurste set van allemaal. Het is echter wel elke cent waard. De geluidskwaliteit is subliem en komt zeer dichtbij bedrade headsets. Daarnaast kunnen de dopjes gebruikt worden in combinatie met de gratis Beoplay-app waarmee je je audio-ervaring nog meer/beter kan aanpassen.

De Beoplay E8 is ook nog eens zeer makkelijk te gebruiken. De touchpanelen maken het wijzigen van volume en audiocontrols een eitje. De dopjes kosten je vorig jaar ongeveer 300 euro, maar inmiddels is de prijs flink gedaald waardoor je deze set voor iets minder dan 170 euro kan vinden.

Op de laatste pagina: En wat als je nou al een hele goede bedrade koptelefoon hebt?

Griffin's iTrip Clip

Heb je geen zin om je fantastische dure bedrade koptelefoon weg te doen, maar heb je ook geen zin om met converters, splitters en dongles in de weer te gaan? Kijk (en luister) dan eens naar Griffin's iTrip Clip.

Deze adapter pakt het helemaal anders aan en lijkt op een prachtige tussenoplossing. Je kan gewoon je bedrade koptelefoon blijven gebruiken. Hierdoor blijft je lightning of USB-poort vrij en dankzij de ingebouwde microfoon kan je ook gewoon bellen met deze adapter.

Een andere leuke bijkomstigheid is dat de iTrip Clip ook een AUX-poort heeft waardoor je je toestel kan aansluiten op andere apparaten als receivers of je autoradio.

Het allermooiste van deze adapter is dat deze slechts 25 euro kost en nu, dankzij een mooie aanbieding van Amazon, zelfs 15,95 euro.