Het bedrijf Localytics heeft data verzameld over het het percentage iPhones 6s en 6s Plus dat sinds de verkoop ervan wordt gebruikt en dat valt wat tegen als je het vergelijkt met de voorlopers van de twee toestellen, de gewone 6 en 6 Plus. Die toestellen bleken vorig jaar in de eerste week na de start van de verkoop een stuk gewilder.

Volgens de datavlooiers tellen de nieuwe toestellen nu voor 1,9 procent van alle iPhones, waar de vorige lichting na een week al 2,7 procent van alle iPhones besloegen. Hieronder het grafiekje dat Localytics ervan heeft gemaakt.

Nu kunnen we de cijfers wel een beetje in perspectief plaatsen (we houden van nuance zoals jullie weten) en dus pakken de we cijfers van de iPhone 5c en 5s erbij. Dat die toestellen niet echt gewild bleken, zien we aan het percentage van gebruikers na een week in 2013, 1,2 procent slechts. Topper blijft iPhone 5 die na een week al 3,1 procent van alle iPhone-liefhebbers had bereikt.

Opvallend is dat ondanks de nieuwe toestellen het aantal kopers van de modellen van vorig jaar toeneemt. Volgens Localytics komt dat door de verlaagde prijs van die toestellen, plus dat de 2015-versies eigenlijk nauwelijks iets meer te bieden hebben dan de 2014-versies. Hieronder het totale plaatje van toestelversies onder de fanbois.