Alle apparaten gebruiken zo één enkele processor en data staat altijd centraal opgeslagen. Seed is een ontwerp van de Zuid-Afrikaanse informaticastudent Nick Rout en moet op het open source-besturingssysteem Ubuntu gaan draaien.

Rout gaat in de basis uit van een smartphone, vergelijkbaar met de geflopte PadFone van Asus of de Ubuntu Edge, een nooit verschenen smartphone met ingebouwde pc-omgeving voor gebruik op een monitor. Seeds smartphone kan met behulp van een magneetje telkens in een dock worden geplaatst waardoor het een tablet, laptop, desktop of zelfs smart TV wordt.

Eén databundel

Gebruikers van verschillende apparaten zetten vandaag de dag vrijwel allemaal de cloud in voor synchronisatie. Maar bij Seed wordt alles lokaal gesynchroniseerd via de smartphone, wat ontwerper Rout als voordeel ziet.

Daardoor heb je volgens hem al je apps op al je apparaten. De volgende stap is een gezamenlijke app-winkel, dezelfde bestanden en instellingen op al je apparaten en natuurlijk slechts één databundel. In de video legt Rout zijn concept, dat voorlopig nog in de ontwerpfase zit, uit. Daarbij vraagt hij ook iedereen om zelf met toepassingen te komen: