De lancering zou zelfs gepland staan voor de maand februari. De introductie zou dan mogelijk plaats vinden tijdens het World Mobile Congres in Barcelona, dat midden februari gehouden wordt. Dat beweert de Wall Street Journal op basis van enkele bronnen binnen Dell. De computerbouwer zou volgens de krant werken aan meerdere prototypen smartphones die draaien op besturingssystemen van Microsoft, Windows Mobile en van Google, Android. Het gadget zou een groot touchscreen hebben en zich daarmee willen meten aan de iPhone.

Maar de prototypen en de rest van de plannen rondom de mogelijke introductie zijn nog niet gereed. Het zou volgens de krant ook nog kunnen dat Dell besluit het hele feest te schrappen.

Geruchtenmachine

De geruchtenmachine rondom een mogelijke smartphone van Dell is al sinds 2007 op stoom. Verschillende analisten en insiders hebben de afgelopen jaren gesuggereerd dat de computerbouwer op het punt staat de mobiele markt te betreden.

Afgelopen zomer bevestigde CEO en oprichter van Dell, Michael Dell, dat zijn concern wel degelijk plannen heeft voor een smartphone. Alleen lichtte hij toen geen tipje van de sluier op over de details rondom de telefoon. Het design van de telefoon is dus ook verre van duidelijk, maar toch zijn er veel verschillende suggesties in omloop.