In navolging van andere supermarkten als Albert Heijn, Aldi en Deka start ook Dirk van den Broek volgende week met een mvno, een virtuele mobiele telefonie-aanbieder.

Dirk Mobiel biedt vanaf 14 november prepaid-beltegoed voor klanten van Dirk, Digros en Bas. Bellen naar andere klanten van Dirk Mobiel kost 5 eurocent per minuut, terwijl bellen naar gebruikers bij andere providers 12 eurocent per minuut kost, meldt de Levensmiddelenkrant.

Dirk Mobiel komt ook met een zogeheten Noodtegoed: als het beltegoed op is, kunnen gebruikers toch bellen naar twee vooraf ingestelde telefoonnummers, vast of mobiel. De buitenlandtarieven heeft Dirk nog niet bekend gemaakt.

Dirk Mobiel maakt gebruik van de diensten van Teleena, die op zijn beurt capaciteit inkoopt op het mobiele netwerk van Vodafone.

Wildgroei aan mvno's

In Nederland zijn inmiddels tientallen mvno's die allemaal gebruikmaken van de netwerken van T-Mobile, KPN of Vodafone. In de retail bieden onder meer ook HEMA en Kruidvat prepaidpakketten aan.

Ook meerdere voetbalclubs waaronder Ajax, Feyenoord en Vitesse hebben mvno's. KPN en T-Mobile hebben zelf eveneens virtuele netwerken. Zo heeft KPN onder meer Telfort, Hi en Simyo en de joint-venture MTV Mobile en heeft T-Mobile de merken Ben en Simpel.