Mobiele operator T-Mobile gaat bij nader inzien de iPhone van Apple ook zonder simlock en abonnement verkopen in Duitsland. Dat heeft de dochter van Deutsche Telekom woensdag bekend gemaakt, meldt Reuters.

T-Mobile zet deze stap in antwoord op een bij de rechtbank van Hamburg ingediend kort geding door rivaal Vodafone. Vodafone, eerder zelf in de race om samen met Apple de iPhone exclusief te verkopen, vindt nu dat de exclusieve deal tegen de Duitse mededingingswetten is.

De iPhone is bijzonder lucratief voor zowel T-Mobile als Apple. Klanten moeten een contract van 24 maanden afsluiten met T-mobile waarvoor in het totaal minimaal 1176 euro moet worden betaald, plus 399 euro om in het bezit te komen van een iPhone. Apple vangt ook nog een onbekend percentage van het abonnementsgeld.

Gisteren had de Duitse rechter de iPhone-verkoop van T-Mobile een voorlopig halt toegeroepen en nader onderzoek gelast of de koppelverkoop van Apple en T-Mobile wel door de wettelijke beugel kan.

T-Mobile legt zich neer bij de voorlopige beschikking en heeft daarop vooruitlopend besloten het gewilde gadget ook los te gaan verkopen. Om al te veel losse verkoop te ontmoedigen, is de prijs vastgesteld op maar liefst 999 euro.