Producent Twentieth Century Fox maakt dat naar verwachting vandaag bekend, zo meldt persbureau Reuters. "Dit kan een 'killer app' worden, als je fysieke media op een groot scherm kunt bekijken maar tegelijkertijd ook kunt verplaatsen naar draagbare media", aldus president Mike Dunn van Twentieth Century Fox Home Entertainment.

De dvd verschijnt op 20 november en is daarmee een maand eerder verkrijgbaar dan de Warner Home Video-film 'Harry Potter and the Order of the Phoenix' die ook een extra versie voor draagbare mediaspelers zal bevatten.

De het filmbestand voor mobiel gebruik is onderdeel van de tweede dvd in de Die Hard-box. Een pop-up venster biedt kijkers de keuze uit de extra's van de dvd en de applicatie die het filmbestand installeert. Wanneer dit programma wordt opgestart, dient de gebruiker een 16-cijferig code in te voeren die in de dvd-hoes vermeld wordt. Nadat vervolgens een map op de pc of een aangesloten mediaspeler geselecteerd is, wordt de film gekopieerd en is deze na vijf minuten te bekijken.

De 'mobiele filmversie' zal later ook aan andere dvd's van de filmproducent worden toegevoegd. De bestanden zijn af te spelen op Windows pc's en mediaspelers die PlayForSure ondersteunen, zoals Archos, Samsung en Creative Labs.