Voornamelijk gebruikers in het westen en middenwesten van de Verenigde Staten waren maandag getroffen. Volgens een woordvoerder van AT&T waren de problemen met het netwerk in de avond alweer opgelost. Wanneer de problemen waren ontstaan kon de woordvoerder niet zeggen. "AT&T heeft het probleem weten te isoleren en is er nog steeds mee bezig", zo stelt hij.

Ondanks de problemen met het netwerk was het nog wel mogelijk om sms'jes te sturen en te bellen. De woordvoerder geeft aan dat het de edge- en 3g-diensten waren die platlagen. Hoewel Blackberry-gebruikers geen problemen ondervonden, hadden afgezien van de Iphone-klanten ook andere telefoonbezitters last van de netwerkproblemen. "Het lag niet aan de Iphone", benadrukt de zegsman.

Verkoopcijfers

Hoewel de officiële cijfers nog wel even op zich laten wachten, denkt analist David Bailey dat er mogelijk al 700.000 Iphones zijn verkocht in het afgelopen weekend. Voor de introductie van de Apple-telefoon voorspelde hij dat er 350.000 exemplaren over de toonbank zouden gaan. Andere analisten zijn iets terughoudender en gokken op 500.000 exemplaren, wat een ruime verdubbeling is van hun aanvankelijke voorspellingen.

"Apple is de verwachtingen tegemoet gekomen en heeft het product geleverd dat ze beloofd hadden", zegt Michael Gartenberg van onderzoeksbureau Juniper Research. "Als de huidige voorspellingen juist zijn, dan hebben ze alle verwachtingen overtroffen, behalve misschien die van zichzelf."

Toch zag niet elke analist het introductieweekend van de Iphone als een succes. Bill Shope, analist van JP Morgan, gokt dat er slechts 312.000 exemplaren zijn verkocht en stelde tegenover zijn cliënten dat de vraag naar de Iphone misschien wat tegenviel.