Vandaag lanceert het Noorse browserbedrijf de betaversie's van Opera 9.5 en Opera Mini 4 op de laatste dag van de CTIA-bijeenkomst in San Francisco. De belangrijkste noviteit is de dienst Opera Link, waarmee websurfers hun pc-bookmarks kunnen bereiken met een mobiele telefoon.

Met Opera Link hoeven mobiele internetgebruikers geen lange webadressen meer in te tikken of grote hoeveelheden bookmarks op hun relatief kleine geheugen op te slaan. Om van de dienst gebruik te maken, moeten zij zich wel inschrijven bij Opera Link service. Deze dienst slaat de bookmarks centraal op, waardoor zij bereikbaar zijn voor pc en mobiele telefoon. Voorheen moesten gebruikers hiervoor naar een aparte wegpagina gaan.

Opera is al langere tijd bezig met de ontwikkeling van geavanceerde mobiele toepassingen. Volgens Jon von Tetzchner, ceo en mede-oprichter van het bedrijf, voorziet het hierin in een groeiende behoefte. "Mensen gebruiken internet steeds vaker op verschillende apparaten en zoeken naar alternatieven voor de pc."