Het regent al het hele etmaal 'cats and dogs' in Londen, maar voor de Apple-winkel in Regent Street verzamelt zich een gestaag groeiende groep fans, die als allereerste een Britse iPhone willen bemachtigen. Dat meldt onder meer de BBC.

De winkel gaat om vanavond zeven uur Nederlandse tijd open. Ook elders in het land wordt drukte verwacht bij in totaal 1300 winkels waaronder die van winkelketen Carphone Warehouse. De Engelse iPhone is exclusief gekoppeld aan provider O2, en kost 269 pond kosten (386 euro) in combinatie met een abonnement van 35 pond (50 euro) per maand.

In Duitsland vond de lancering van de iPhone vannacht al plaats in Keulen. Duitsers moeten het doen met een iPhone 399 euro in combinatie met een 2-jarig abonnement van minimaal 49 euro per maand van Deutsche Telekom-dochter T-Mobile.

Volgens onderzoekers heeft tien procent van de huidige Engelse mobiele telefoongebruikers 'bijzondere belangstelling' voor de iPhone. Helemaal de eerste zullen de kletsnatte straatkampeerders trouwens niet zijn. Er zijn al duizenden gehackte en geünlockte iPhones in omloop, zowel in de Verenigde Staten als in Europa.

Eind november komt het gehypete gadget uit in Frankrijk, daar zelfs officieel met een simlockvrije versie, omdat de Franse wet Apple's exclusieve overeenkomsten met één provider verbiedt.