Facebooks nieuwe Android-interface Home kan informatie over notificaties en de apps in de launcher bijhouden. Ook de locatie van gebruikers wordt gevolgd. De gegevens blijven 90 dagen op de Facebook-servers opgeslagen, schrijft Facebook in een faq over de privacy van Home.

Geen inhoud van notificaties

De notificatiegegevens worden alleen bijgehouden op apparaten die standaard met Home worden geleverd, zoals de HTC First, de eerste van de 'nieuwe Facebook-telefoons'. De inhoud van de notificaties zelf wordt niet vergaard. Ook kan Home notificaties afkomstig van apps met Facebook-integratie volgen.

Facebook kan geen informatie vergaren over wat gebruikers doen in apps die niet van Facebook zelf zijn. Het volgen van de locatie is volgens Facebook niet veel anders dan in zijn Android-app en dit is desgewenst uit te schakelen.

Uitzetten

Facebook Home is ook op de HTC First eenvoudig uit te zetten, waarna de gebruiker de stockversie van Android overhoudt. HTC levert zijn Sense-laag over Android niet mee op het toestel. Gebruikers hebben ook de optie om wel Home te gebruiken, maar het niet te laten werken op hun lockscreen.